Przetwórstwo warzyw i owoców

Specjalnością firmy Lomania jest przetwórstwo warzyw i owoców oraz przetwórstwo pieczarek. Obok dystrybucji świeżych grzybów oferuje również pieczarki blanszowane, pasteryzowane i sterylizowane. W asortymencie mamy też bogaty wybór gotowych produktów gastronomicznych.


Lomania zajmuje się przetwórstwem warzywi owoców, główny nacisk kładąc na pieczarki. Prowadzimy dystrybucję świeżych grzybów, ale też oferujemy je w wersji częściowo przetworzonej lub w postaci gotowych wyrobów spożywczych. W asortymencie mamy:

• pieczarki blanszowane,
• pieczarki pasteryzowane,
• pieczarki sterylizowane.

Przetwórstwo pieczarek obejmuje też przygotowywanie produktów gotowych do spożycia po podgrzaniu lub przeznaczonych do wykorzystania jako składnik innych potraw. Są to najczęściej grzyby odpowiednio rozdrobnione, poddane obróbce termicznej i uzupełnione ziołami czy dodatkiem cebuli lub sosu. Oferujemy bogaty wybór gotowych produktów gastronomicznych, a także wytwarzamy podłoża dla producentów pieczarek w Polsce.

Przedsiębiorstwo Lomania prowadzi skup i przetwórstwo warzyw (głównie pieczarek) od 1990 roku. Wśród produktów oferowanych przez przetwórnię warzyw znajdują się zarówno pieczarki świeże, jak i poddane obróbce. Wśród nich znajdziecie Państwo między innymi propozycje będące świetnymi półproduktami do wytwarzania wyrobów gastronomicznych oraz gotowe produkty spożywcze takie jak np. farsz pieczarkowy czy pieczarki trifolati. Niezależnie jednak, który z artykułów Państwa interesuje, możecie mieć pewność, że w naszej przetwórni warzyw macie do czynienia z wyrobami najwyższej jakości.

Oferta przetwórni warzyw

Spośród wyrobów gotowych, które oferuje nasza przetwórnia warzyw, na szczególną uwagę zasługują:

  • farsz pieczarkowy – pieczarki z dodatkiem cebuli i przypraw,
  • pieczarki w sosie greckim  – w sosie pomidorowym z dodatkiem ziół i przypraw,
  • pieczarki marynowane – w zalewie z dodatkiem octu, cukru oraz warzyw i przypraw,
  • pieczarki trifolati – podsmażone z dodatkiem czosnku i natki pietruszki,
  • pieczarki la provenҫale – przygotowane we francuskim i włoskim stylu pieczarki z dodatkiem oliwy, ziół i przypraw.
Zarówno pieczarki blanszowane, sterylizowane, pieczarki pasteryzowane, jak i gotowe wyroby gastronomiczne są produkowane z surowca najwyższej jakości, pochodzącego od polskich producentów. Dzięki temu zachowują nie tylko walory smakowe, ale i zdrowotne grzybów.
 
 

Poniżej znajdziecie Państwo dokładne informacje na temat pieczarek świeżych, pasteryzowanych, blanszowanych i sterylizowanych dostępnych w ofercie przetwórni warzyw Lomania. Zapraszamy też do siedziby naszej firmy w miejscowości Kościan w Wielkopolsce, gdzie można zapoznać się z asortymentem i nawiązać stałą współpracę.


Asortyment

CAŁE
1a 1b 2ax 2a 2b 3a
16-20 mm 20-25 mm 25-30 mm 30-35 mm 35-45 mm > 45 mm
KROJONE
2ax-kroj 2a-kroj 2b-krojone hotel-1x-krojony hotel-2x-krojony hotel3x
20-25mm 25-35mm 35-45mm Hotel 1x krojony Hotel 2x krojony Hotel 3x krojony
POZOSTAŁE TYPY
KOSTKI POŁÓWKI ĆWIARTKI KAPELUSZE
kostka 2b-1-2 2b-1-4 2b-kap

Specjalności

Spośród wyrobów gotowych, produkowanych w przetwórni pieczarek Lomania, na szczególną uwagę zasługują:

 

farsz Farsz pieczarkowy - pieczarki z dodatkiem cebuli i przypraw.
grecque Pieczarki po grecku - w sosie pomidorowym z dodatkiem ziół i przypraw.
trifolati Trifolati, Pistou, pieczarki po prowansalsku - przygotowane we Francuskim i Włoskim stylu - pieczarki z dodatkiem oliwy, ziół i przypraw.