Pomysłodawcą i twórca firmy Lomania jest, pochodzący z południowo-zachodniej Francji, przedsiębiorca André Lompech. W niespełna cztery lata od rozpoczęcia działalności firma przeniosła swoją siedzibę do zwanej potocznie „polskim zagłębiem pieczarki” – miejscowości Kościan, w Wielkopolsce.
Sprzedaż pieczarek firmom z sektora HoReCa
Pieczarki blanszowane, pasteryzowane i sterylizowane z naszej oferty trafiają głównie do odbiorców przemysłowych. Ci natomiast sprzedają je przedsiębiorcom, którzy działają w sektorze HoReCa (hotelom, restauracjom i firmom, które oferują usługi cateringowe) czy sieciom supermarketów. Naszym partnerom, poza dostępem do najwyższej jakości pieczarek, oferujemy:
- dostawy zawsze zgodne z zamówieniem i w umówionym terminie,
- szybką reakcję na zgłoszone zapotrzebowanie,
- kreatywne i konstruktywne podejście do współpracy.
Zapytania ofertowe w ramach programu rozwoju obszarów wiejskich:
Rozstrzygnięcie zapytań ofertowych w ramach programu rozwoju obszarów wiejskich:
Specjalnością naszej firmy są nie tylko skup, przetwórstwo i sprzedaż pieczarek. Prowadzimy również działalność, której przedmiotem jest eksport polskich owoców za granicę, a także eksport papryki z Wielkopolski i innych warzyw. Podejmując współpracę z importerami, przetwórniami, dystrybutorami oraz z sieciami, oferujemy eksport truskawek, gruszek, wiśni, papryki oraz innych owoców i warzyw. Realizujemy także eksport polskich jabłek za granicę.
Serdecznie zachęcamy do podjęcia współpracy, jaką oferuje producent pieczarek oraz przetwórnia owoców i warzyw Lomania z Wielkopolski!