Lomania zajmuje się przetwórstwem różnego rodzaju warzyw i owoców, główny nacisk kładąc na pieczarki. Prowadzimy dystrybucję świeżych grzybów, ale też oferujemy je w wersji częściowo przetworzonej lub w postaci gotowych wyrobów spożywczych. W asortymencie mamy:
• pieczarki blanszowane,
• pieczarki pasteryzowane,
• pieczarki sterylizowane.
Przetwórstwo pieczarek obejmuje też przygotowywanie produktów gotowych do spożycia po podgrzaniu lub przeznaczonych do wykorzystania jako składnik innych potraw. Są to najczęściej grzyby odpowiednio rozdrobnione, poddane obróbce termicznej i uzupełnione ziołami czy dodatkiem cebuli lub sosu. Oferujemy bogaty wybór gotowych produktów gastronomicznych, a także wytwarzamy podłoża dla producentów pieczarek w Polsce.
Przedsiębiorstwo Lomania prowadzi skup i przetwórstwo warzyw i pieczarek od 1990 roku. Wśród szerokiej gamy produktów znajdziecie Państwo między innymi propozycje będące świetnymi półproduktami do wytwarzania wyrobów gastronomicznych oraz gotowe produkty spożywcze takie jak np. farsz pieczarkowy czy pieczarki trifolati. Niezależnie jednak, który z artykułów Państwa interesuje, możecie mieć pewność, że w naszej przetwórni warzyw macie do czynienia z wyrobami najwyższej jakości.
Oferta przetwórni warzyw
Spośród wyrobów gotowych, które oferuje nasza przetwórnia warzyw, na szczególną uwagę zasługują:
- farsz pieczarkowy – pieczarki z dodatkiem cebuli i przypraw,
- pieczarki w sosie greckim – w sosie pomidorowym z dodatkiem ziół i przypraw,
- pieczarki marynowane – w zalewie z dodatkiem octu, cukru oraz warzyw i przypraw,
- pieczarki trifolati – podsmażone z dodatkiem czosnku i natki pietruszki,
- pieczarki la provenҫale – przygotowane we francuskim i włoskim stylu pieczarki z dodatkiem oliwy, ziół i przypraw.
Pieczarki pasteryzowane - producent
Pieczarki pasteryzowane to produkt, który powstaje w wyniku poddania świeżych pieczarek procesowi pasteryzacji. Jest to metoda konserwacji, która polega na podgrzewaniu grzybów do temperatury 60-85°C, co pozwala na zniszczenie większości mikroorganizmów mogących powodować ich psucie się. Proces ten pozwala na zachowanie naturalnego smaku, koloru i wartości odżywczych pieczarek, a jednocześnie wydłuża ich trwałość.
Pieczarki pasteryzowane są szeroko stosowane w różnych gałęziach przemysłu spożywczego. Znajdują zastosowanie przede wszystkim w gastronomii, gdzie są wykorzystywane jako składnik wielu potraw, takich jak zupy, sosy, sałatki czy dania mięsne. Są również chętnie wykorzystywane w przemyśle konserwowym do produkcji jak kiszonek, marynat czy konserw. Dzięki swojej długiej trwałości, są idealnym produktem do przechowywania i wykorzystywania poza sezonem zbiorów.
Poniżej znajdziecie Państwo dokładne informacje na temat pieczarek świeżych, pasteryzowanych, blanszowanych i sterylizowanych dostępnych w ofercie przetwórni warzyw Lomania. Zapraszamy też do siedziby naszej firmy w miejscowości Kościan w Wielkopolsce, gdzie można zapoznać się z asortymentem i nawiązać stałą współpracę.
Asortyment
Specjalności
Spośród wyrobów gotowych, produkowanych w przetwórni pieczarek Lomania, na szczególną uwagę zasługują: