PIECZARKI ŚWIEŻE

pieczarki świeże


- do dalszego przetwórstwa (blanszowanie, mrożenie...), w skrzynkach 5kg lub 10kg
- na świeży rynek, luzem w skrzynkach 3kg, w kubkach 250g lub 500g, ...








PIECZARKI BLANSZOWANE / PASTERYZOWANE

1. KLASA

Kolor
Biały / kremowy.
Struktura
Zamknięta.
Klasa
1A
1B
2AX
2A
2B
3A
Średnica kapelusza
<20 mm
Do 20% 20-22 mm
20-25 mm
Do 20% 25-28 mm
25-32 mm
Do 20% 32-35 mm
30-35 mm
Do 20% 35-38 mm
35-45 mm
Do 20% 45-48 mm
>45 mm
Całe
1A (<20mm) całe
1B (20-25mm) całe
2AX (25-32mm) całe
2A (30-35) całe
2B (35-40mm) całe
3A (>25mm) całe
Krojone
-
-
2AX (25-32mm) krojone
2A (30-35mm) krojone
2B (35-45mm) krojone
-
Połówki
-
-
2AX (25-32mm) połówki
2A (30-35mm) połówki
2B (35-45mm) połówki
-
Ćwiartki
-
-
2AX (25-32mm) ćwiartki
2A (30-35mm) ćwiartki
2B (35-45mm) ćwiartki
-
Kapelusze
-
-
-
2A (30-35mm) kapelusze
2B (35-45mm) kapelusze
3A (>45mm) kapelusze


2. KLASA


Kolor
Biały / kremowy. Do 40% brązowych
Struktura
Zamknięta. Do 40% naciągniętych / otwartych
Klasa
3SS
3S
Średnica kapelusza
<25 mm
Do 20% 25-28 mm
25-45 mm
Do 20% 45-48 mm
Całe
3SS (<25mm) całe
3S (25-45mm) całe
Krojone
3SS (<25mm) krojone
3S (25-45mm) krojone


3. KLASA


Kolor
Niesortowane
Struktura
Niesortowane
Klasa
HOTEL
Średnica kapelusza
Nie kalibrowane
Całe
hotel
Krojone
hotel krojony
Podwójnie Krojone
hotel podwójnie krojony



PIECZARKI STERYLIZOWANE

w naturalnej zalewie
w oleju z przyprawami à la "Trifolati"